Despre RObotzi

Salut .
Am in gand sa va spun aici, cateva cuvinte despre cei doi prieteni :
MO-Betivanul,nazdravan, glumet. foarte amuzant
F.O.C.A- [Fabricat Original Cu Aluminiu] este cel detept, dar si el foarte amuzant
Acesti doi RObotzi vin de la Creative Monkeyz, este creatia lor .
Episoadele cu RObotzi apar in fiecare joi seara .. si au prins deja pe youtube peste 3 000 000 de vizualizari la Toate filmuletele..
O sa mai revin cu informatii pe parcurs :)..


Am revenit cu un interviu care din păcate -nici chiar aşa- nu e al nostru. Îi aparţine lui Valentin Bosioc (aşa cum am spus în titlu), un blogger înrăit. Nu mi-am permis să iau tot interviul, aşa că îl puteţi vizualiza pe tot aici:
http://valentinbosioc.com/gramezi/de-vorba-cu-creativemonkeyz-viralul-cu-robotzi/


Aşa că vă rog dulce ca o savarină, poftiţi la un interviu cu Creative Monkeyz.

1. Salutari baieti (si fete?). Nu foarta multa lume stie despre voi prea multe. Stim ca aveti un site unde ne prezentati tutoriale, elemente grafice si informatii art-related. Poate ne spuneti voi putin mai multe despre echipa voastra. Cati sunteti, cine sunteti, de unde sunteti, ce faceti in viata de zi cu zi… chestii d’astea .
– Salutare, @loha, hallo, wassabi. Da, avem un site, de care suntem mandri. Suntem o echipa formata din 3 membrii (4 in curand, asteptam sa-si dea demisia din alta parte si sa join the monkey side). Cei 3 membrii sunt: Ramona Cordos (Ramoo), Codin Sebastian Pop (Codin), Banea Mihai (Ficus). Al 4-lea membru e Cezar Enache (Druidul).
Rolurile sunt cam asa: Ramoo se ocupa de rubrica de free stuff de pe site si de tot continutul de-acolo; Codin e realizatorul tutorialelor; Ficus sapa in „www” sa scoata la lumina galerii inspirationale, stiri etc.; Druidul urmeaza sa participe cu tutoriale pe sunet. In viata de zi cu zi – Codin si Druidul sunt la master la o facultate de Cinematografie din Cluj, Ficus a terminat cu studiile (master in publicitate) si o arde poetic prin Sibiu si Ramoo e in anul 3 la facultatea de Arte Plastice, sectia Ceramica, tot din Cluj. Druidul lucreaza in televiziune, Ficus lucreaza in televiziune, Codin si Ramoo nu lucreaza-n televiziune, lucreaza design si motiongraphics la propria firma – SynapseBlaze SRL (de altfel, la synapsa mai lucreaza si Ficus si Cezar, from time to time). Codin e gamer (joaca Starcraft2 si Counter Strike Source – pentru ca, comunitatea de Call of Duty s-a cam imprastiat), Druidul e gamer (a jucat WoW o vreme, pana si-a dat seama ca-i mananca viata…, Ficus e gamer dar neaga (joaca poker, face bani, dar mai joaca si orice altceva), Ramoo e gamer-itza (joaca adventure-uri, de la Syberia la Painted Tower, etc.).
2. De ce Creative Monkeyz? Si cand a luat fiinta proiectul?
- Initial urma sa fie o extensie a SynapseBlaze si urma sa fie in engleza. Daaar, la sfarsitul tutorialului de test, a iesit aleator vorba „Long live the Creative Monkeyz” si numele s-a schimbat. Dupa mai multe deliberari am ajuns la concluzia ca strainii au destule site-uri de profil, in timp ce romanii nu. Si noi, suntem mandri ca suntem romani. „Hai sa facem ceva pentru RO la nivel de calitate internationala” – si uite-asa, s-au format maimutzele, avand ca scop „predarea” de skill-uri audio-vizuale si „educarea” artistica a tinerilor (si nu numai) romani. Ideal ar fi ca in cativa ani, sa reusim sa ridicam putin nivelul culturii audio-vizuale – si, implicit, sa aducem o schimbare in peisajul destul de monoton si superficial al productiilor romanesti.
3. Hai sa trecem direct la ce e mai important. Aveti un mic viral in desfasurare. Robotzi. A cui a fost ideea? De unde aveti inspiratie pentru episoade? La cate episoade sa ne asteptam? Povestiti-ne voi putin despre MO si F.O.C.A.
– De mai multa vreme, ne strafulgera ideea unui serial, dar nu stiam exact ce serial sa facem. Ideea de RObotzi, i-a venit lui Codin (sub dus) in momentul in care se gandea la altceva, si anume, la cum sa faca promo-ul tutorialului legat de butoane web. De-acolo-n colo, lucrurile s-au dezvoltat firesc. Numele de MO a venit primul, cu FOCA a fost ceva mai greu. Il aveam pe MO, ii stiam personalitatea (fisa de personaj), la fel si pe robotul serios si apatic. In cele din urma ne gandeam ca MO l-ar intreba pe „robotul serios” daca nu cumva e foca!? (avand in vedere ca are o expresie de animal acvatic). Si… a ramas foca. Alte influente – un vers de-al lui Ais the Chef: „e Napoca, imi iubesc orasu cum iubeste oceanu foca” ; Ficus are un prieten cu porecla asta. Ramoo este cea care a dat sens focii – adica a transformat cuvantul in acronim: Fabricat Original Cu Aluminiu. MO e singurul robot cu burta dar e ruginit pentru ca s-a ruginit singur – dat fiind ca ii place alcoolul si “bea de stinge” de fiecare data cand are ocazia. F.O.C.A se incarca de la priza si dincolo de abilitatea de a scana din sfarcuri, mai are o usita pe burta – el fiind un robot colector – dar o sa vedeti mai multe din ce poate F.O.C.A in episoadele urmatoare. Si MO are skill-uri ascunse, legate de antena din varful capului…
Pentru generic aveam nevoie de ceva sa mearga-n tema cu logo-ul CreativeMonkeyz si ideea de „comunism rasturnat”, asa ca l-am sunat pe Druidul sa ne faca imnu-n 8 biti. L-a facut.
A iesit primul episod. Doar Ramoo credea ca va prinde. A prins. Am zambit. A prins extrem de tare. Ne-am panicat. A iesit si-al doilea. Ne-am panicat. Si saptamana viitoare mai vine unul, suntem panicati!!!
Puteti sa va asteptati la cateva zeci de episoade – asta-i clar (nu stim cate exact). De scris le scriem impreuna – brainstormand – fiecare isi aduce aportul si in cele din urma iese ce puteti vedea in fiecare joi. In ce priveste inspiratia… foarte multa lume ne compara cu experiente trecute – de genul planeta moldova, family guy, blue, two stupid dogs, pinky and the brain, etc. Dar asta e normal, pentru ca asa functioneaza creierul uman – incearca sa defineasca ceea ce nu cunoaste, prin prisma a ceea ce a cunoscut anterior. Defapt, n-avem nimic de-a face cu niciuna din cele mai sus amintite – decat prin simplul fapt ca se afla si in experienta noastra trecuta. Ne inspiram mult mai mult din viata noastra de zi cu zi – din lucruri pe care le spunem / facem (suntem oameni comici). Cat despre stilul grafic – multa lume o dadea-ncolo-ncoace cu Machinarium – nu ei au inventat desenul de mana – Codin si-a format stilul asta in 20 de ani de desen, nicidecum de cand a iesit joculetul cu pricina. In plus, ne-am amuzat ca oamenii stiu doar de Machinarium – nu e singurul produs cu o grafica bazata pe desen de mana – sunt sute, daca nu mii. Dar nu toti vor sa-si largeasca orizonturile…
4. Cand le-ati dat drumul in online robotzeilor v-ati asteptat sa primeasca asa feedback pozitiv?
- Nu. Doar Ramoo s-a asteptat pentru ca e psihica, medium, voodoo magic. Dar nici ea nu s-a asteptat sa aiba un asaaaa succes. In orice caz feedback-ul pozitiv ne face sa lucram mai mult si mai bine, la cat mai multe episoade! Serialul e oricum dedicat doar celor carora le face placere, si pe care-i amuza – satisfactia noastra e cand ne gandim ca am reusit sa facem niste oameni sa rada! Ceea ce, in Romania de azi, nu e un lucru rau.
5. Ce facem cu clonele de pe YouTube? De ce nu trimite-ti “oameni cu cefe late si maciuci” dupa ei? Dar pe bune, de ce nu raportati clonele e simplu si scapati de ele.
– La inceput nu vroiam sa facem asa ceva – adica sa raportam oamenii ptr. copyright infringement (pentru ca poate sa iasa urat, cu inchider ipermanente de cont etc.) si le-am scris, adresandu-ne politicos, cu rugamintea de a ne respecta si a sterge video-urile re-uploadate. In cele din urma, dupa raspunsuri de genul: „da, lasa, ca tot canalu vost o sa aiba mai multe views-uri”, am decis ca trebuie sa urmam „calea legala” si am inceput sa folosim optiunea de YouTube. In prezent, asteptam sa se mai stranga „clone”, ca sa le putem raporta pe toate-odata.
6. Ne asteptam si la alte mini mega seriale animate pastiloase de la voi?
- Da. Vor mai fi cu siguranta. Dar in viitorul ceva mai indepartat. Momentan RObotzii ne-au acaparat complet! Plus ca, pe ceea ce se numeste parte tehnica, e un singur om (Codin) – asadar ritmul de lucru nu poate fi ultra rapid.
 [...]
Long live the Creative Monkeyz!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu